Den helt nya John Deere 6R-serien

Kör smart, få mer gjort!

Walldorf, 15 november 2021 – Sedan de lanserades 2011 har John Deere 6Rserien traktorer satt en helt ny standard både vad gäller fältprestanda och transportkörning, liksom i fråga om teknik för precisionslantbruk. Den nya generationen som nu tillkännages omfattar 14 modeller från 110 till 250 hk, och med dem blir 6R-serien traktorer ännu smartare, så att förare ska kunna uppnå ännu mer.

Bland de fyra helt nya modellerna finns den 4-cylindriga 6R 150-traktorn, som särskilt riktar sig till blandjordbruk, och den 6-cylindriga 6R 185-traktorn, en transportspecialist för lantbrukare och maskinstationer som ägnar mycket av sin tid åt transportkörning.

En viktig ny funktion på 6R-serien är det integrerade systemet 1-Click-GoAutoSetup, som gör inställning av traktor och redskap mycket snabbare och enklare. Föraren besparas 90 procent av alla klick på monitorn på fältet, och traktorn är alltid perfekt inställd.

Alla nödvändiga inställningar kan planeras på förhand och administreras i molnet, inklusive agronomisk data som fältgränser, referenslinjer och tilldelningar. När traktorn korsar en fältgräns visas den lagrade profilen automatiskt, och även med tillfälliga förare uppnår man konsekvent exakt hantering och undviker misstag.

AutoSetup är inte det enda som gläder föraren. John Deere har också förbättrat förarkomforten. Bland annat så finns det inte längre någon instrumentpanel bakom ratten – vilket inte bara förbättrar sikten fram, utan också förarens kontroll över traktorn, som sköts via armstödet och reglagekonsolen till höger. Alla inställningar och indikatorer visas på hörnstolpsmonitorn.

Bland nyheterna märks också den elektriska joysticken, som är särskilt användbar vid frontlastararbeten. Föraren kan själv programmera knapparna för att ha de olika funktionerna där man vill ha dem, och också använda fram/back-knappen för att lätt byta körriktning. Ett system med handavkänning ersätter det tidigare säkerhetssystemet.

För frontlastare finns ett dynamiskt vägningssystem som möjliggör vägning under gång, vilket minimerar uppehåll i arbetet. Utöver detta finns ett återgångsläge som innebär att lastaren kan positioneras rätt med ett enda klick, medan man med horisontell parallellföring löper mindre risk att spilla material.

På nya 6R-serien är IPM (Intelligent Power Management) också ännu smartare. Förutom att kopplas in vid transport- och kraftuttagsarbeten, levererar IPM nu också vid behov extra effekt även till hydraulsystemet. De 4-cylindriga modellerna kan nu leverera upp till 20 hk mer effekt, medan de 6-cylindriga modellerna erbjuder upp till 40 hk extra effekt vid användning av hydrauliska fläktar, pumpar och särskilt effektslukande redskap, som inplastarpressar, gödseltunnor och såmaskiner.

Under andra halvan av 2022 kommer en ny StarFire™ positionsmottagare att erbjuda ännu exaktare precisionslantbruk. Oavsett vilken nivå på signalnoggrannheten lantbrukare väljer, så kommer den nya mottagaren att erbjuda överlägsen signalstabilitet vid arbete i skuggiga områden.

En annan höjdpunkt på den nya 6R-serien är den nya utformningen. Huven och speglarna känns igen från John Deeres större traktorer, medan resonemanget bakom modellbeteckningarna också tagits över från 7R-, 8Roch 9R-serierna. Beteckningen 6R följs nu av en separat indikation på den nominella motoreffekten.

För att bättre kunna uppfylla kundernas individuella krav har fyra nya modeller införlivats i 6R-serien. Främst bland dessa är den kompakta och effektiva 6R 185 som levererar upp till 234 hk med IPM och är konstruerad specifikt för transportarbete, och 6R 150 med en 4-cylindrig motor och hög nyttolast, vilket gör den till en perfekt allt-i-allo traktor för blandjordbruk.

Tillgängligheten på olika växellådor i detta segment har också utökats. Förutom AutoQuad™ Plus och den steglösa AutoPowr™ växellådan, kan kunder nu också välja CommandQuad™ för 4-cylindriga modeller.

6R 185: Vägens konung

Den nya 6R 185 har som målgrupp lantbrukare och maskinstationer som letar efter en kompakt, mångsidig och kraftfull 6-cylindrig traktor, som huvudsakligen ska användas för transportarbeten, men som också förmår hantera uppgifter där kraven på hydraulkraft är stora. Den levererar en max. effekt på upp till 234 hk med IPM (Intelligent Power Management) vid transport-, kraftuttags- och hydraularbeten.

6R 185 är också en smidig traktor, tack vare en kort hjulbas på endast 2,76 m, som gör den kompaktare än de större modellerna i 6R-serien, som har en hjulbas på 2,8 eller 2,9 m. Denna egenskap, i kombination med den beprövade 6,8 liters John Deere PowerTech PSS-motorn och mycket effektiva AutoPowr™ växellådan, gör 6R 185 särskilt bränsleeffektiv vid transportkörning.

Toppmodellen 6R 250 har redan satt en ny standard for effektiv transportkörning, och John Deere är övertygad om att 6R 185 kommer att följa i dess fotspår i sitt segment.

6R 150: Allt-i-allo traktorn

På blandjordbruk föredrar man 4-cylindriga traktorer, samtidigt som man inte vill göra avkall på kraften. Med en max. effekt på 165 hk, eller 177 hk med IPM, är 6R 150 nu den största 4-cylindriga modellen i 6R-serien, och ett perfekt komplement till det här segmentet. Däckstorleken har också ökats, med möjlighet till bakdäck upp till 650/65 R38. Den korta hjulbasen på endast 2,58 m gör denna maskin särskilt manövrerbar.

En låg tomvikt på endast 6,5 ton och en total tjänstevikt på 10,45 ton, ger 6R 150-traktorn en mycket hög nyttolast på 4 ton. Den erbjuder därmed samma prestanda som en 6-cylindrig traktor men bibehåller fördelarna hos en 4-cylindrig maskin, det vill säga ett kompakt format och lätt vikt kombinerat med smidig och flexibel prestanda.

För lyft av tung utrustning, har den hydrauliska lyftkapaciteten bak ökats med 12 procent. 6R 150 erbjuder också en större, 155 liters hydraulpump som, kombinerat med systemet för dynamisk vägning, ger betydande fördelar vid användning av frontlastare.

Kör smart, få mer gjort!

  • Kör smart, få mer gjort!

Kör smart, få mer gjort!