Invigning av John Deere Forestrys nya serviceanläggning i Ockelbo

Fredagen den 22 oktober är det invigning av John Deere Forestrys nya serviceanläggning i Ockelbo. Invigningen och det öppna huset är mellan kl. 10.00-15.00. Landshövding Per Bill kommer att klippa bandet kl.12.00, det kommer att bli timbersportsuppvisning och demokörning i skogen och det bjuds på lättare förtäring.

Anläggningen i Ockelbo har ersatt den tidigare anläggningen i Alfta. Ockelbo ligger geografiskt lämpligt med avstånd till anläggningarna i Delsbo och Mora och det finns många skogsmaskiner i regionen. Ockelbo kommun har också varit mycket hjälpsamma att hitta lösningar under processen, de satsar på näringslivet och har välkomnat oss, vilket har lett till etableringen just här.

Genom flytten av verksamheten till Ockelbo kan man tillhandahålla service till kunder utanför Alfta-området. Anläggningen som är 1 250 m² rymmer en maskinverkstad med fyra platser, en tvätthall, en reservdels- och tillbehörsbutik, ett reservdelslager och ett konferensrum samt personalutrymmen. Tomten på 13 000 m² har även plats för kallagring och uppställning av nya och begagnade maskiner. Ockelbo kommer att bli ett center med begagnade maskiner för norra Sverige. Sedan tidigare finns ett begagnat center i Jönköping.

På John Deere Forestry i Ockelbo arbetar i dag sju personer, på sikt räknar man med att utöka med ytterligare två till tre medarbetare.