Nya 9-serien traktorer från John Deere

Starkare och smartare

Mannheim, 3 mars 2021 – John Deere lanserar nu de nya modellerna i 9R-serien traktorer för 2021, där 9R 640 och 9RX 640 är toppmodeller med sina 691 hk. De senaste 9R-, 9RT- och 9RX-traktorerna är inte bara starkare och effektivare än tidigare, utan också intelligentare. De ökade uppkopplingsmöjligheterna och antalet automatiska funktioner innebär stora fördelar för lantbrukare och förare.

Alla traktorerna är utrustade med samma nya och mycket bränsleeffektiva 13,6 liters John Deere motor som de nya X9-tröskorna, med undantag av toppmodellerna på 640 hk som fortfarande drivs av de beprövade 15 liters Cummins-motorerna. Den 6-cylindriga motorn med Commonrail högtrycksbränsleinsprutning har utvecklats för effektivare drift, medan ljudnivån har minskat med upp till 50 procent. För att maximera överföringen av denna enorma kraft till marken finns extra viktbelastning tillgänglig som möjliggör en bruttovikt på 30,4 ton.

De nya traktorerna har inte bara blivit mycket starkare, de är också smartare. StarFire 6000 positionsmottagaren är integrerad i hyttaket och ingår som standard. Även en stor 4600 CommandCenter™ monitor, full AEF ISOBUSkompatibilitet och AutoTrac™ aktivering är standard. John Deere erbjuder också ett paket för full aktivering av all automatik för endast 15 750 kr utöver grundpriset. I paketet ingår vändtegsautomatik, sektionskontroll, variabel mängdreglering, passiv redskapsstyrning, datadelning på fältet, MachineSync maskinsynkronisering och nu också AutoPath™.

Med John Deeres nya AutoSetup-funktion kan lantbrukare och maskinstationer göra förinställningar i kundens Operations Center. Jobben visas automatiskt på hyttmonitorn när traktorn kör ut på ett fält, och det krävs bara en knapptryckning för föraren, för att bekräfta inställningarna. Systemet stödjer inställningar som kund, gård, fält, fältgränser, spårvidd, redskapsbredd/- förskjutning, produkter, doseringsmängder, platsspecifika tillämpningar, dokumentering och förarnamn.

När jobbet är färdigt kan alla data överföras trådlöst till Operations Center. Med AutoSetup blir inställningstiden på fältet inte bara 90 procent kortare, utan systemet ger också tydlig dokumentation och ser till så att man undviker fel och dataförluster.

På fältet kommer förarna att uppskatta den mycket behagliga körningen. Detta är inte bara ett resultat av det fjädringssystem som utvecklats individuellt för 9R, 9RT och 9RX, utan också av den nya hytten. John Deeres exklusiva HydraCushion framaxelfjädring finns nu tillgänglig för alla 9R-modellerna, medan hytten har samma egenskaper som de som redan introducerats på 7- och 8-serien traktorer, och som förevisades vid AGRITECHNICA 2019.

Andra generationens ActiveSeat™ aktivt förarsäte finns tillgänglig med läderöverdrag, sätesuppvärmning, aktiv luftcirkulation, massagefunktion och diverse justeringsmöjligheter. En DAB+ radio med 16 cm pekskärm och ett 6.1 ljudsystem ger en förstklassig ljudupplevelse och är kompatibel med Apple CarPlay™. LED-lampor ger utmärkt sikt. Med kameror som tillval och en minskad storlek på emissionsfiltersystemet har sikten förbättrats åt alla håll.

Förutom den förbättrade prestandan, automatiken och komforten, har nya 9-serien utvecklats i syfte att maximera tillförlitligheten och minska driftskostnaderna ännu mer. Bland de många åtgärderna märks markanta förstärkningar av e18TM växellådan, axlar, banddrivningar och ram för högre kapacitet och produktivitet

För att ytterligare minska underhållsbehov och -kostnader har många serviceintervaller förlängts – t.ex. behöver den nya fläkten endast service var 5 000:e drifttimme, liksom torsionsdämparen. För att återspegla traktorernas tillförlitlighet har John Deere förlängt den grundläggande fabriksgarantin till två år eller 2 000 driftstimmar. Utöver det erbjuds skräddarsydda serviceavtal som ökar garantitiden ytterligare, och gör traktorerna ännu kostnadseffektivare.

John Deere Connected Support™, avancerade lösningar för fjärrsupport som tillhandahålls av återförsäljare, säkrar också maximal körtid. Med Expert Alerts varningsmeddelanden, kan potentiella maskinskador förutsägas och sannolikheten för kostsamma reparationer minskas eller helt undvikas, liksom oförutsedda stillestånd.

Modellerna i 9-serien 2021